CONFISERIE
Sneeuwballen

Sneeuwballen zijn een witte delicatesse gevuld met luchtige vanillevulling die letterlijk wegsmelt in de mond. Deze snoepen voelen aan als zachte sneeuw, vandaar de naam. In de  volksmond spreekt men van 'rotte patatjes' door de vorm en de kleur. Sneeuwballen zijn zeer broos en warmtegevoelig en zijn daarom enkel in de winter te verkrijgen.

Cuberdons
Dé typisch Belgische snoepen zijn de 'neuzekes', ook bekend als ''cuberdons'. Dit zijn rode kegelvormige snoepen. Neuzekes hebben een versuikerd zoet randje en zijn vanbinnen heerlijk mals. Frambozensiroop, suiker en Arabische gom zijn de sleutelingrediënten. Deze plantaardige gom is zeldzaam en duur. Een goede cuberdon mag niet ouder zijn dan drie weken; daarna versuikert de snoep. Door deze beperkte houdbaarheid worden cuberdons niet geëxporteerd. Deze neuzekes zijn bijgevolg enkel in België verkrijgbaar; een exclusieve specialiteit dus!

Spekken
spekken zijn zeer zoete snoepen. De vlezige textuur en de kleuren verklaren hun naam meteen. De traditionele spekken zijn roze en wit. Er bestaan ook varianten met chocolade of kokos. Deze snoepen worden ook in repen verkocht.

Soef 78
2490 Balen

tel. 014/81 09 77
e-mail: 
info@chocola-balen.be
contactpersoon: Robert Smets

Sinterklaas komt eraan en dit wil zeggen véél chocolade. Om de schoen van je kinderen te vullen hebben we een assortiment van Sinterklaas holgoed.
Op bestelling vullen wij ook Sinterklaas pakketten.
Kom nu reeds uw keuze maken.

Klik hier voor de sinterklaas pagina